ГолосUA
07:27 15/10/2008

Львів може позбутися права на проведення у себе матчів чемпіонату ЄВРО-2012

Україна має вісім місяців на те, щоб виконати всі вимоги Європейського союзу футбольних асоціацій.

Як повідомили Голос.UA у прес-службі Федерації футболу України, про це заявив /> керівник Виконавчої дирекції Євро-2012 Федерації футболу України Іван Федоренко.

За його словами, таку жорстку позицію щодо виконання обов’язків і гарантій у плані підготовки до чемпіонату Європи-2012 в Україні та Польщі УЄФА висловив уперше.

«У надісланому листі від УЄФА чітко зазначено, що в нас був прогрес, але не по всім напрямкам. Головні вимоги керівництва європейського футболу стосуються виконання плану будівництва стадіонів, розбудови інфраструктури (розміщення, транспорт, аеропорти), телекомунікацій та інформаційного забезпечення. Робота з реалізації цього плану розпочнеться вже нинішнього місяця», − повідомив він.

«Проблемним питанням» Іван Федоренко назвав ситуацію навколо будівництва арени у Львові. На його думку, Львів узагалі може позбутися права проведення матчів чемпіонату Європи, якщо влада міста не активізує підготовку до турніру. Разом з тим, він висловив сподівання, що ця ситуація зрушиться з мертвої точки вже в найближчі дні.

Керівник Виконавчої дирекції також звернув увагу на незадовільні темпи реконструкції аеропортів у Львові та Дніпропетровську. Краща ситуація з аеропортами, за його словами, у Києві та Донецьку. У «Борисполі» вже триває будівництво нового терміналу: облаштовуються автомобільні стоянки, місця для стоянок літаків тощо. Передбачається, що термінал буде введено в експлуатацію через 26 місяців. У Донецьку планують у березні ввести в дію першу сучасну злітно-посадочну смугу.

 

Читайте также по теме