ГолосUA
14:53 14/08/2010

Львів’яни реставруватимуть занедбані українські цвинтарі у Польщі

З 14 до 23 серпня відбуватиметься літній табір – експедиція «Вирій» з метою дослідити та реставрувати у Польщі місця, де колись проживало українське населення. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Впродовж двох тижнів члени Національної скаутської організації України «Пласт» спільно із студентами кафедри Реставрації та реконструкції архітектурних комплексів Національного університету «Львівська політехніка» проведуть на території Польщі літній табір-експедицію «Вирій».

Цього року молоді фахівці – реставратори під керівництвом доцента «Львівської політехніки» Олени Стасюк та члена «Пласту», реставратора Андрія Котлярчука — будуть відновлювати занедбані українські цвинтарі та розміщувати на них інформативні таблиці для проїжджих туристів з усієї Європи.

Буде розпочато проект з інвентаризації усіх цінних об’єктів, пов’язаних із історичним перебування українського населення на території Польщі та Словаччини, створення детального туристичного маршруту для мандрівників з України.

Окрім краєзнавчих поїздок та описово-реставраційних робіт, заплановано зустрічі з місцевими українцями, запис спогадів, вивчення традицій та звичаїв, пісень та діалектів, що звучали на цих теренах до 40-х років минулого століття.

Особлива увага організаторів табору буде спрямована на залучення до нього молоді з України та Польщі, які є нащадками депортованих українців з цих теренів.

Л. Мицай

 

Читайте также по теме