ГолосUA
10:28 23/02/2011

Львівські депутати протестують проти усиновлення дітей одностатевими парами

Депутати Львівської обласної ради різко розкритикували легалізацію в Україні об’єднань секс-меншин та ратифікацію Міжнародної конвенції, яка дозволяє одностатевим парам усиновлення.

У заяві депутатів, зокрема, йдеться, що українська громадськість має зробити все можливе, щоб не допустити до виховання дітей представників сексуальних меншин. На їх думку, моральне здоров’я нації буде зруйновано, якщо дозвіл на усиновлення для секс-меншин діятиме, і це найгірше, що влада може перейняти у Європи.

Керівник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис заявив, що про жодне усиновлення одностатевими парами нині не може йти мови, а ця інформація лише збурює населення.

"Ну, ратифікували Конвенцію, але ніхто змін до законодавчої бази України не вносив. До цього не дійде, це нереально, і депутати на це не підуть",- зауважив посадовець.

За його словами, зміни треба вносити щонайменше до двох законодавчих документів – Сімейного Кодексу і постанови Кабінету Міністрів №905, якою встановлено порядок усиновлення. В. Лис підкреслив, що у Сімейному Кодексі прописано, що подружжя – це чоловік і жінка. У свою чергу, постанова Кабміну дає можливість усиновлення лише подружній парі, або одинокому чоловікові чи жінці.

У спеціальній формі медичної довідки, що подає особа при усиновленні, сексуальну орієнтацію не вказано, зауважив чиновник, але служба у справах дітей дбає про це і проводить регулярні перевірки середовища, в якому живе дитина. Він додав, що жодного випадку усиновлення особою нетрадиційної сексуальної орієнтації на Львівщині не виявлено.

За матеріалами: Німецька хвиля

Читайте также по теме