ГолосUA
14:47 18/08/2009

Львівським селянам доплачуватимуть за корів

Власникам особистих селянських господарств (ОСГ) на Львівщині, які утримують чотири і більше корів, незабаром розпочнуть виплачувати компенсації по 537 грн. за кожну корову. Про це сьогодні, повідомив заступник начальника головного управління агропромислового розвитку Львівської ОДА Михайло Шпелик.

З його слів, на обласну програму передбачено 500 тис. Грн.

«Минулого місяця ці кошти були відправлені в райони області. Чотири і більше корів утримуються у 201 господарстві області. Загалом у цих господарствах є 932 корови молочного стада», – розповів М. Шпелик.

Він додав, що з обласного бюджету передбачене і відшкодування 50% витрат ОСГ на закупівлю техніки. На цю програму виділено 200 тис. грн. Її фінансування розпочнеться вже цього місяця. Також, за словами заступника начальника управління, в області здешевлене штучне осіменіння корів в ОСГ.

М. Шпелик розповів, що криза вплинула і на підтримку сільського господарства з державного бюджету.

З його слів, у 2006 році область отримала на сільське господарство з держбюджету 63,4 млн грн, 2007 р. – 112 млн. грн, 2008-162, 1 млн. грн, з яких 17 млн. грн. надійшли у другому кварталі цього року.

«Порівняно з минулим роком, на сьогодні область отримала на 47 млн. грн менше грошей. Якщо б ці гроші надійшли, ми б скоріше могли провести жнива, підготовку ґрунту», – додав заступник голови Львівської ОДА Ярослав Панюра.

За матеріалами “ЗІК”.

 

Читайте также по теме