“Львівську браму” обіцяють перетворити на торговельний центр

Архітектори столиці планують збудувати на місці станції метро “Львіська брама” підземний торговельно-розважальний комплекс із парковою.

Про це повідомив головний архітектор Києва Сергій Целовальник під час брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

“Платформа існує вже тривалий час. Потрібно буде зробити 2 виходи. Один піде в сторону самої Львівської площі. Інший — до колишнього “Сінного ринку”. Підземний простір буде використаний як для парковки, так і для суспільно-торговельних площ”, — сказав головний архітектор.

За його словами, пропозиція була підготовлена Майстернею Яноша Віга. І єдина причина, через яку будівництво ще не розпочалось — недостатнє фінансування.

Разом із тим, С. Целовальник додав, що та сама Майстерня незабаром винесе на розгляд Архітектурної ради Києва проект реконструкції самої Львівської площі, який передбачатиме не тільки візуальне покращення площі, а й вирішення транспортної розв'язки.

С. Целовальник нагадав, що наразі діє мораторій на будівництво в районі Львівської площі. На ній знаходиться 2 заморожених будівництва.

Нагадаємо, станція Київського метрополітену “Львівська брама” в даний момент не відкрита і законсервована. Розташована станція на Сирецько-Печерській лінії між станціями “Лук'янівська” та “Золоті ворота”.

Читайте также по теме