ГолосUA
12:19 24/02/2009

Ляпіна: Тимошенко хоче поділити Україну

Народний депутат від фракції НУ-НС Ксенія Ляпіна назвала пропозицію Юлії Тимошенко про співпрацю з облрадами — «повною дурнею».

Таку заяву вона зробила в інтерв’ю кореспондентові Голос.UA.

За її словами, вплив на облради з боку Юлії Тимошенко — не зміниться: «воно що є — те і буде. А всілякі заклики до об’єднань призведуть до певної регіоналізації: облради якщо і об’єднаються — то за зовсім іншими принципами», — сказала вона.

Крім того, за словами народного депутата, «на жаль, у нас у кожній облраді існує маленька Верховна Рада, тому що кожна облрада обиралася за певними партійними списками. Якщо на сході України облради сформовані практично регіоналами, то на заході — це переважно представники БЮТ і частина НУ-НС. До чого вона закликає? До розділу України?», — сказала Ляпіна.

Як повідомляв Голос.UA, 24 лютого на зустрічі з головами облрад Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко запропонувала органам місцевого самоврядування об’єднатися з Верховною Радою та Кабінетом міністрів задля спільних дій з виходу з кризи. Експерти ж таке зближення називають спробою Тимошенко протиставити місцеві ради обласним держадміністраціям, які підпорядковуються Президенту.  

 

Читайте также по теме