Люди вірять, що зможуть поставити владу на місце за допомогою демонстрацій, — Стецьків

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Виступи підприємців проти Податкового кодексу свідчать про віру людей, що за рахунок масовості і самоорганізації можуть поставити владу на місце.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Про це заявив народний депутат, представник фракції “Наша Україна-Народна Самооборона” Тарас Стецьків в ефірі «5 каналу».

face="Times New Roman, serif">
size="4">«Це – лише початок. Мені здається, що окремі моменти говорять лише про одне – Майдан залишив такий величезний слід у людській свідомості, що як тільки влада переступить межу, а у Податковому кодексі влада вже переступає межу, люди згадають, як вони могли за рахунок масовості і самоорганізації поставити владу на місце», — сказав він.

face="Times New Roman, serif">
size="4">На думку народного депутата, сьогоднішні протести подібні до подій Помаранчевої революції, бо люди вийшли захищати свої права, «як і у 2004 році, коли ми захищали свої права, свою потоптану гідність і своє право на вибір». Він також зазначив, що у протестах взяли участь представники різних регіонів, і це друга подібність. 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Разом із тим Т. Стецьків наголосив, що у протестах проявляється ментальна українська риса – ми є дуже терплячим народом, але, «якщо нас уже дістати до крайності, то люди виходять на дуже радикальну дію». Сьогодні є й певна відмінність – у 2004 році Майдан був мирним та дисциплінованим, зараз температура соціального напруження є набагато вищою, вважає він.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...