ГолосUA
08:27 27/07/2010

Лжеінспектор водоканалу Севастополя пограбував більше ніж 200 квартир

Співробітники міліції Севастополя затримали чоловіка, який під виглядом інспектора водоканалу пограбував більш ніж 200 квартир.

Як розповіли в міліції, 25-річний зловмисник обирав квартири, де проживали літні або самотні люди. Якщо йому відчиняли, він представлявся інспектором водоканалу і просив принести платіжні книжки для планової перевірки.

Поки господарі шукали абонентські книжки, шахрай забирав усе, що лежало перед очима і мало певну цінність.

За словами затриманого, він відвідав таким чином, понад 200 квартир і приватних будинків. Іноді траплялося, що йому нічого було вкрасти, а якщо двері відчиняли люди, які могли чинити опір, то хлопець просто перепрошував і казав, що не туди потрапив.

Як повідомляє МВС, злодія затримали за допомогою пильної пенсіонерки. Літня жінка запідозрила недобре і, вийшовши до сусідньої кімнати нібито за платіжними книгами, зателефонувала по телефону дільничного інспектора міліції. Прибулий міліціонер затримав зловмисника.

У міліції повідомили, що в 2008 році чоловіка вже притягували до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини, при цьому він діяв за аналогічною схемою. Зловмисник вже тривалий час вживав наркотики, тому відчував необхідність у грошах.

За даними міліціонерів, сума вкрадених ним грошей становить більш ніж 10 тисяч грн. Зловмисник перебуває під вартою, за повторне вчинення злочину йому загрожує позбавлення волі.

Нагадаємо, в червні міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що в Україні діють лжеспівробітники ДАІ. "Виявляємо досить багато фактів, коли особи у формі, схожій на форму співробітників ДАІ, під виглядом різних інспекцій обдирають людей на дорогах", — сказав Могильов.

За матеріалами: Кореспондент />  

Читайте также по теме