ГолосUA
11:37 30/10/2010

М.Азаров обіцяє домовитися про перегляд газової угоди

 

Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що домовленість про перегляд газової угоди з Росією все ж таки буде досягнуто.

Про це глава уряду заявив в ефірі українського телеканалу, передала прес-служба Кабміну.

“Я свою точку зору не змінив – ми наполягатимемо на перегляді, і рано чи пізно ми вийдемо на перегляд цієї угоди. Терпіння у нас вистачить, наполегливості теж, так що будемо займатися цією справою”, — наголосив Микола Азаров.

Прем’єр повідомив, що під час його зустрічі з главою уряду Російської Федерації Володимиром Путіним в рамках 7-го засідання Комітету з питань економічного співробітництва Українсько-російської міждержавної комісії “Володимир Володимирович погодився, що є певні моменти, які можуть викликати обґрунтовані заперечення української сторони”.

М.Азаров також висловив задоволення попередньою домовленістю про те, що ціна на російський природний газ у першому кварталі 2011 року для України становитиме 230-235 доларів за тисячу кубометрів. “230 – краще, ніж сьогоднішні 260, але це належить ще закріпити, коли ми будемо домовлятися про перегляд угоди”, — підкреслив глава Уряду.

Крім того, відповідаючи на питання журналіста чи висувала Росія якісь вимоги за перегляд газової угоди, наприклад, вступ до Митного союз чи Єдиного економічного простору, Азаров зазначив: “Ні, таких умов російська сторона нам не висувала, хоча, безперечно, ми обговорювали можливі форми інтеграції, кооперації, але ніяких ні ультиматумів, ні умов такого типу не звучало”.

Читайте также по теме