М. Добкіну загрожує звільнення через Г. Кернеса

 

Губернатору Харківської області погрожують звільненням через невдачу його протеже на місцевих виборах у Харкові.

Таку думку озвучив сьогодні на прес-конференції Президент аналітичного Центру "Відкрита політика Ігор Жданов, передав кореспондент ГолосUA.

За словами політолога, саме Михайло Добкін наполягав на кандидатурі Геннадія Кернеса на посаду міського голови Харкова.

“Наскільки мені відомо, на рівні керівництва партії були думки про те, що цього непотрібно робити, що Кернес не стане мером в силу багатьох причин, і пропонувалися інші кандидатури. В результаті переміг М. Добкін, кандидатом став Кернес, і, за попередніми даними, він, швидше за все, програє вибори в Харкові”, — спрогнозував політолог.

На його переконання через це у голови Харківської облради “можуть виникнути проблеми”.

Окрім Харківського губернатора, за прогнозами політолога, проблеми можуть виникнути і у Запорізького через те, що мером Запоріжжя, за попередньою інформацією, став кандидат від “Батьківщини”.

Згідно з останніми даними, Харківська міська виборча комісія (ДВК) опрацювала 41% протоколів виборчих бюлетенів. У перегонах лідирує секретар Харківської міськради, кандидат від Партії регіонів Геннадій Кернес — у нього 30,77%. Кандидат від партії ВО "Батьківщина" Арсен Аваков набирає 28,59%. У той же час паралельний підрахунок голосів завершили у ВО "Батьківщина". За їх даними, Аваков переміг на виборах з перевагою в 432 голоси. За нього віддав свій голос 128431 виборець, за Кернеса — 127999 харків'ян.

Згідно з результатами екзит-полу, проведеного компанією GFK Ukraine у неділю, 31 жовтня, екс-губернатор Аваков отримав 34,7% голосів, а в.о. міського голови Кернес — 30,9%.

Читайте также по теме