Майбутнє України за парламентською республікою, — Симоненко

 

Україна має розвиватися як парламентська республіка.

Про це лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко заявив в ефірі Першого Севастопольського телеканалу, передав кореспондент ГолосUA.

“Я за те, щоб Україна була парламентською. Саме ми починали її з 1999 року. Я за те, щоб у нас сьогодні ради затверджували виконкоми і працювали для територіальної громади, як єдина структура влади”, — зазначив він.

П. Симоненко пояснив, що Компартії довелося підтримати впровадження рішення Конституційного суду щодо скасування політичної реформи 2004 року лише за для “виключення розбрату у владі”. “І ми, комуністи, розуміючи свою відповідальність, ухвалили рішення і проголосували за рішення про зміну до закону про Кабмін. Тому що треба щоб працювали, а не розбиралися”, — зазначив він.

Лідер комуністів уточнив, що такої злагодженої роботи вимагали ще й обставини того, як Україну сприйматимуть на міжнародній арені, а також для підтвердження легітимності повноважень нинішніх представників влади. “Ніхто б жодні перемовини не проводив, і нічого з нами не підписував, тому що йшли б протиріччя у самій владі. І постало б питання, а чи має цей представник необхідні повноваження”, — підкреслив комуніст.

При цьому П. Симоненко наголосив, що за жодних обставин комуністи не могли допустити послаблення можливостей влади в умовах кризи. “Концентрація влади необхідна для того, аби подолати кризу… І саме через цю концентрацію влади необхідно забезпечити зосередження ресурсів: чи людських, чи природних, чи фінансових… Це все ми і намагаємось закласти через нашу роботу у парламентській більшості”, — резюмував він.

Читайте также по теме