ГолосUA
07:33 16/06/2010

Майно Сандея Аделаджі перебуває під арештом

Усе майно старшого пастора церкви «Посольство Боже» Сандея Аделаджі, котрого звинувачують у шахрайстві, перебуває під арештом.

Під арештом перебуває також усе майно обвинувачених у шахрайстві, причетних до компаній «Кінгз Кепітал» та ПП «Грант»: гроші в банках, цінні папери, будівлі, земельні ділянки.

За словами старшого слідчого з особливо важливих питань Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ Сергія Шуваєва, окремі кримінальні справи по таких «пірамідах», як «Кінгз Кепітал» та ПП «Грант», нині об’єднані в одну, оскільки в обох обвинуваченим є Сандей Аделаджа. Обвинувачення йому висунуті по ст. 190, ч. 4 — шахрайство у особливо великих розмірах.

Збиток по «Кінгз Кпітал» складає мільйони доларів, цифра ця постійно зростає по мірі надходження нових заяв від потерпілих. Збиток у справі про ПП «Грант» — трохи менший, сягає всього одного мільйона доларів. Потерпілі розраховують, що після суду над організаторами «пірамід» їм з майна винних відшкодують втрати, однак навіть якщо це станеться, то повного відшкодування не відбудеться, оскільки обвинувачені значну частину відмитих коштів витрачали на себе, ще певну частку їм дивним чином вдалося приховати.

Нагадаємо, з березня 2006-го по листопад 2008 року фінансова структура «Кінгз Кенпітал» залучала кошти вкладників, гарантуючи їм від 36 до 60% річних. Нездійсненні обіцянки закінчилися крахом «піраміди» і порушенням кримінальних справ проти менеджменту «Кінгз Кепітал». При цьому компанія не мала жодної ліцензії, яка дозволяла б їй займатися масовим залученням коштів від населення, на чому неодноразово акцентували увагу ЗМІ.

Зараз у справі проходять понад 10 осіб, серед них — Сандей Аделаджа. На думку слідчих, нігерійський проповідник відіграв ключову роль в побудові піраміди — він заманював клієнтів до «Кінгз Кепітал», закликаючи їх вкладати гроші. За схожою системою функціонувало й ПП «Грант».

За матеріалами: «Сегодня» />  

Читайте также по теме