ГолосUA
15:38 15/02/2009

Майже половина поляків незадоволені своїм урядом

Майже половина — 46% — поляків вважають, що уряд Польщі на чолі з Дональдом Туском не справляється зі своїми завданнями в умовах світової економічної кризи.

Як повідомили «РИА-Новости», про це свідчать оприлюднені у Варшаві результати дослідження, проведеного центром Gfk Polonіa.

При цьому, 53% опитаних заявили, що Дональд Туск повинен відправити у відставку «слабких міністрів». Майже дві третини респондентів (63%) вважають, що криза триватиме два- три роки. Самими великими песимістами виявилися жителі Варшави й великих міст Польщі. Опитування проводилося 7-8 лютого, були опитані тисяча дорослих громадян Польщі.

Аналітики відзначають, що уряд зробив помилку, коли не став проводити валютні інтервенції для підтримки курсу польського злотого, у той час як інші держави це зробили. /> Наслідки різкого падіння злотого відчули на собі близько 1,5 мільйони польських родин , в основному середній клас. Зокрема , долар США 16 липня 2007 року коштував 2,023 злотих, а 12 лютого 2009 року — 3,609 злотих.

 

Читайте также по теме