ГолосUA
09:19 19/04/2010

Майже половина українців вірить у реалізацію Президентом своїх передвиборчих обіцянок

44% українців вірять, що Президент виконає свої передвиборчі обіцянки.

Про це заявив генеральний директор українського офісу Міжнародного дослідницького агентства «ІФАК» Сергій Говоруха під час презентації результатів останнього соціологічного дослідження, передав кореспондент ГолосUA.

«Очікування українців відносно нового Президента є якщо і не безпрецедентно високими, то достатньо вираженими та високими…44% вважають, що Президент зможе виконати більшість своїх обіцянок, 51% вважає, що Янукович покращить ситуацію в економіці», — сказав він.

За даними дослідження 73% опитаних заявили, що В.Янукович покращить українсько-російські відносини, 48% респондентів зазначили, що новий Президент зможе стабілізувати політичну ситуацію в країні. 42% опитаних запевнили, що В.Янукович «покращить життя простих людей».

Разом із тим, як зазначив С.Говоруха опитування показало, що більшість українців висловили думку, що першочергово В.Янукович має вивести країну із кризи — 63% респондентів. Майже половина опитаних зауважили, що першочерговими кроками Президента має стати боротьба з корупцією — 45%, ще понад третина населення — 35% — побачила серед першочергових дій В.Януковича — покращення відносин з Росією.

Менше за все українці очікують від нового президента як першочерговий крок дії щодо інтеграції України до НАТО та Європейського Союзу.

Дослідження проводилось з 12 по 24 березня у всіх регіонах України. Було опитано 1500 респондентів у віці від 18 до 60 років у містах від 50 тисяч осіб.

Дослідження є репрезентативним, статистична похибка коливається в межах 2,5%.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме