ГолосUA
16:36 07/09/2009

Малолітні злочинці отримали можливість отримати вищу освіту за гратами

Неповнолітнім засудженим надали можливість здобути вищу освіту безпосередньо в колонії

Про це журналістам повідомив правозахисник, голова Міжнародної ліги захисту прав громадян України Едуард Багіров, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами сьогодні між Департаментом виконання покарань, Міжнародною лігою захисту прав громадян України та університетом Україна був підписаний тристоронній договір, відповідно за яким неповнолітнім засудженим надається можливість отримати вищу освіту.

«Договір, який ми підписали надає можливість дітям, що потрапили за ґрати, вступати до університету», — заявив Багіров.

Він відзначив, що Ліга буде надавати правову допомогу засудженим і сприяти отриманню неповнолітнім юридичної освіти. Університет “Україна” ж надає можливість вчитись ще на 5 спеціальностях. Навчання буде проходити дистанційно, тобто через листування.

Як повідомили ГолосUA у Департаменті виконання покарань, у виправних колоніях навчається 1417 неповнолітніх. Їх обслуговує 123 педагоги. За минулий 2008-2009 навчальний рік 506 дітей у виправних колоніях отримали дипломи державного зразку про освіту (181 базова середня та 325 повна). 47 дітей у місцях позбавлення волі пройшли ЗНО, 30 з них отримали можливість навчатись у вищих навчальних закладах.

К.Коваленко  

 

Читайте также по теме