ГолосUA
13:31 01/10/2008

Малозахищені кияни отримають матеріальну допомогу

Майже 500 тисяч малозахищених киян отримають одноразову адресну матеріальну допомогу з нагоди святкування Різдва Пресвятої Богородиці. 

Відповідне розпорядження підписав Київський міський голова Леонід Черновецький. 

Про це повідомили кореспонденту Голос.ua в прес-службі міського голови.

Як повідомив заступник голови КМДА Володимир Головач, розпорядження забезпечить додатковий соціальний захист окремих категорій малозахищених верств населення столиці.

Цим розпорядженням передбачено виділити 55 240,22 тис. грн. Головному управлінню соціального захисту населення для надання одноразової матеріальної допомоги: у розмірі 150 грн. – кожній особі з числа непрацюючих пенсіонерів або одержувачів допомоги, розмір пенсійних виплат або допомоги яких не перевищує розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; у розмірі 135 грн. – кожній особі з числа працюючих пенсіонерів або одержувачів допомоги, розмір пенсійних виплат або допомоги яких не перевищує розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; у розмірі 130 грн. – кожній особі з числа непрацюючих пенсіонерів або одержувачів допомоги, розмір пенсійних виплат або допомоги яких становить від одного до півтора розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; у розмірі 100 грн. – кожній особі з числа непрацюючих пенсіонерів або одержувачів допомоги, розмір пенсійних виплат або допомоги яких становить від півтора до двох з половиною розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; кожній особі з числа працюючих пенсіонерів або одержувачів допомоги, розмір пенсійних виплат або допомоги яких становить від одного до півтора розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; у розмірі 75 грн. – кожній особі з числа працюючих пенсіонерів або одержувачів допомоги, розмір пенсійних виплат або допомоги яких становить від півтора до двох з половиною розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Особам, які отримують державну соціальну допомогу, особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам» – у розмірі 100 грн. кожній.

 

Читайте также по теме