ГолосUA
14:54 20/01/2010

Маніпуляції під час першого туру виборів додали до 5% одному з кандидатів

Маніпуляції із голосуванням вдома під час першого туру виборів додали від 3% до 5% одному з кандидатів у президенти.

Таку думку висловив народний депутат, представник фракції НУ-НС Микола Катеринчук в ефірі програми «РозворотUA», спільного проекту інформаційної агенції ГолосUA та радіо Ера-FM, передав кореспондент ГолосUA.

«Маніпуляції (із голосуванням вдома — ред.) були… Вони були на рівні 3%-5%, не більше. Але те, що нас чекає у другому турі, я навіть не можу собі уявити, тому дуже важливо прийняти ці зміни», — сказав він, додавши, що насправді масове голосування вдома в кількості 1 мільйон осіб є «достатньо серйозним ресурсом».

За словами М. Катеринчука, під час першого туру виборів спостерігалася цікава ситуація, коли на західній Україні вдома проголосувало набагато менше, аніж на сході та в центральній частині країни.

Як повідомляв ГолосUA, після опрацювання 100% електронних протоколів Центральною виборчою комісією стало відомо, що за кандидата Віктора Януковича на території Донецької області проголосувало 76,04% виборців, на території Луганської обл. — 71,07% та у Автономній Республіці Крим — 61,13%.

 

Читайте также по теме