ГолосUA
13:36 19/06/2010

Марущенко перейшов у коаліцію, щоб її політика стала більш проукраїнською (додано ГОЛОС)

Народний депутат від НУ-НС Володимир Марущенко перейшов з опозиції до більшості в парламенті, щоб змінити її політику на більш проукраїнську.

ГОЛОС

Про це він заявив у ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

«Перейшла ціла група депутатів, суть – відкоригувати політику, яку вона проводить. Я не змінився, як людина, мої цінності не змінились, коаліція є інструментом… сподіваюся, що ми зможемо змінити механізм прийняття законів, ми зможемо відкоригувати політику, яку здійснює коаліція. Я хотів би, щоб вона була більш проукраїнською, а не проросійською. На це ми будемо направляти всі наші сили», — заявив народний депутат.

За його словами найголовнішою метою переходу частини депутатів з опозиції у більшість Партії регіонів в парламенті є демократизація процесів прийняття рішень, а також зміна політики коаліції на більш проукраїнську. В. Марущенко наголосив, якщо їм вдасться зберегти демократичні досягнення країни, то вони зможуть вплинути і на демократизацію політики у Російській Федерації.

«Росія, я думаю, побачить яким може бути демократичне суспільство, громадянське суспільство насправді», — сказав він.

Щодо оцінки однопартійців Володимир Марущенко висловився коротко: «Це буде розглядатись на політичній раді ХДС у понеділок і тоді я зможу сказати, як це оцінили однопартійці», — сказав він, додавши, що поки що його оточення та близькі схвалили такий крок.

Нагадаємо, що 18 червня шестеро депутатів фракції "Наша Україна — Народна Самооборона" перейшли до складу коаліції "Стабільність та реформи". До більшості увійшли Валерій Борисов, Давид Жванія, Володимир Марущенко, Олег Новіков, Сергій Харовський і Віктор Шемчук.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме