ГолосUA
17:46 18/05/2010

«Мажоритарка» зменшить кількість громадських прийомів у народних депутатів

Мажоритарна система виборів зменшить кількість громадських прийомів, які народні депутати будуть проводити із громадянами.

Про це запевнила народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Ольга Бондар на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Я гарантую, що від телефоністів-мажоритарників люди отримають ще менше підтримки та громадських прийомів ніж вони зараз мають від тих депутатів, обраних за пропорційною системою», — сказала Ольга Бондар.

За її словами, при пропорційній системі виборів над обраними депутатами існує контроль з боку керівництва партій, які слідкують за дотриманням виконання обранцями їх конституційних обов’язків. Однак, за словами народного депутата, при мажоритарній системі виборів у депутатів на буде контролю збоку верхівок партій і тому кількість громадських прийомів зменшиться.

Ольга Бондар зазначила, що мажоритарна система призведе до появи так званих «депутатів-телефоністів», які лише будуть вислуховувати проблеми громадян, але не будуть докладати багато зусиль для їх вирішення. />  

Читайте также по теме