ГолосUA
07:35 29/05/2010

Мажоритарна система на місцях дозволить ширше застосувати адмінресурс — політолог

Мажоритарна система виборів на місцях дає можливість широко застосовувати адміністративний ресурс. /> Таку думку висловив політолог Сергій Таран у коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Сьогоднішня влада заявляє про те, що вона або частково, або повністю зробить на місцях “мажоритарку”. І це їм буде неважко зробити. Бо при бажанні «регіонали» спокійно можуть змінити виборчу систему, — зауважив експерт. — Однак, вони чудово розуміють, що роблять. Адже навіть часткова зміна виборчої системи їм на користь, бо саме мажоритарна дозволяє широко застосовувати адмінресурс».

Політолог також зазначив, що Партія регіонів намагатиметься провести місцеві вибори цього року. «Бо наобіцяли багато. І негативні настрої людей від невиконаних виборчих обіцянок битимуть насамперед по владі», — наголосив він.

Тому, підкреслив С. Таран, «регіоналам» вигідно провести вибори якомога швидше. «Щоб пом’якшити ці удари», — наголосив він.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович і його фракція у парламенті хочуть провести місцеві вибори 31 жовтня 2010 року за мажоритарною системою.

О. Черненко
 

Читайте также по теме