ГолосUA
12:23 13/03/2009

Медичну експертизу мають пройти всі депутати та Президент — Яворівський

“Суспільство повинно мати інформацію про те, що при владі сильні, здорові мужі”, — так прокоментував в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA рішення щодо психіатричної експертизи мера Києва Леоніда Черновецького ініціатор цієї процедури народний депутат Володимир Яворівський.

На думку депутата, медичний огляд мають пройти всі народні депутати та Президент України, аби суспільство знало, хто керує державою. “Про здоров’я американського президента ми знаємо більше, ніж про власного. Ющенко, виявляється, зробив кільканадцять операцій, а я як народний депутат нічого про це не знаю”, — зауважив Яворівський.

Як пояснив парламентарій, рішення депутатської Тимчасової слідчої комісії про проведення психіатричної експертизи Черновецького є для мера рекомендаційним. “Ніхто не притягуватиме київського мера у наручниках — ми можемо тільки запропонувати, і якщо він відмовиться — це буде знак для суспільства”, — наголосив депутат.

Втім, на його думку, міський голова охоче погодиться на це: “Леонід Михайлович дуже оригінальний чоловік. То можна буде сказати: «Відчепіться від цього Черновецького, з ним все в порядку!»”.

На думку Яворівського, проходження медичної експертизи Черновецьким має стати прецедентом, після чого таку процедуру можна буде запропонувати й іншим політикам.

Як повідомляв ГолосUA, на засіданні Тимчасової комісії Верховної Ради з питань розслідування діяльності міської влади одноголосно було прийняте рішення про проведення психіатричної експертизи голови Київської адміністрації Леоніда Черновецького.

 

Читайте также по теме