ГолосUA
12:41 24/01/2009

Медики Києва проведуть страйк

В середу, 28 січня, у всіх медичних закладах Києва відбудеться масовий попереджувальний страйк з вимогою до мера Києва Леоніда Черновецького виплатити заборгованість із заробітної платі.

Відповідне рішення було прийняте на позачерговій конференції Ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я.

Про це повідомив «Кореспондент» з посиланням на народного депутата від БЮТ Андрія Павловського.  

За його словами, лікарі терміново зібралися, оскільки вже протягом двох місяців київська міськдержадміністрація Черновецького не виплачує київським медикам заробітну плату. «Більш того, протягом цього часу не було жодного фінансування відносно самих невідкладних витрат: на ліки, медичні інструменти та інше. Доходить до того, що лікарі приносять пацієнтам з будинку поїсти, оскільки нема чим годувати хворих», — відзначив депутат.

«Замість того, щоб вирішувати питання заборгованості перед медиками, адміністрація Черновецького видає розпорядження відносно обов’язкового проходження керівниками медичних закладів через детектор брехні», — зауважив Павловський, додавши при цьому, що це є порушенням закону і принижує людську гідність лікарів.

Також Павловський відзначив, що іншим розпорядженням територіального медичного об’єднання від головних лікарів вимагають запропонувати свою тарифну сітку вартості за поданням медичних послуг.

«Це є порушенням Конституції України, яка гарантує надання безкоштовних медичних послуг», — відзначив він.

«Черновецький ігнорує протести прокуратури і надалі продовжує вимагати від медиків, щоб вони надавали платні послуги і розробляли пропозиції відносно розцінок на медичне обслуговування», — наголосив депутат.  

 

Читайте также по теме