Вита Середа
15:27 16/12/2010

Медики та освітяни упродовж 2,5 місяців будуть без фінансування — мер Черкас

 

size="4">Проект бюджету на 2011 рік передбачає, що медики та освітяни упродовж 2,5 місяців залишатимуться без фінансування. 
 

size="4">Про це сьогодні під час прес-конференції заявив міський голова Черкас Сергій Одарич, передав кореспондент ГолосUA.
 

size="4">За словами мера, у середу, 15 грудня, відбулася зустріч із керівництвом Міністерства фінансів, метою якої було обговорення проблематики місцевих бюджетів.
 

size="4">На жаль, порозуміння нам не вдалося досягнути. І після того відбулося засідання комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. Там ми отримали повне розуміння — за винятком одного голосу представника БЮТ. Всі інші одноголосно підтримали позицію Асоціації міст щодо перегляду нормативів та місцевих бюджетів на наступний рік. Суть проблеми полягає в тому, що вперше за всю історію незалежної України місцеві бюджети на виконання повноважень держави — тобто, на галузі освіти, охорони здоров'я, культури та спорту отримали коштів менше, ніж у попередні роки. Це при тому, що потреба зросла приблизно на 20% (за рішенням Верховної Ради збільшена заробітна плата працівників бюджетних галузей, за рішеннями уряду передбачене збільшення штатних розписів, наприклад, дошкільних навчальних закладів, лікарняних закладів) і, безумовно, індекс інфляції 9% — це теж тягне за собою зростання видатків на харчування, на медикаменти тощо”, — пояснив С. Одарич.
 

size="4">За його словами, той проект бюджету, який затверджений Верховною Радою у першому читанні, викликає тривогу.
 

size="4">Проект передбачає, що наші освітяни і медики залишаться без фінансування упродовж двох із половиною місяців наступного року. Це дуже тривожна ситуація, з якої ми будемо намагатися шукати вихід, продовжуючи консультації з Міністерством фінансів та Кабміном. Я думаю, що Асоціація міст буде намагатися зустрітися з Президентом України для того, щоб пояснити йому всю ту загрозливу ситуацію, яка складається на наступний рік”, — підсумував мер Черкас.
 

size="4"> 

Читайте также по теме