ГолосUA
12:56 30/08/2010

Медогляди у школах мають бути реальними — експерт

Моніторинги здоров’я школярів потрібні, але вони повинні бути реальними.

Таку думку висловила перший директор Українського центру оцінювання якості освіти Лілія Гриневич сьогодні на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, сьогодні у школярів є суттєві проблеми зі здоров’ям, які потрібно вчасно виявляти, тому вкрай важливо, аби в школах проводились реальні медогляди, коли лікарі періодично оглядатимуть дітей і коли уряд буде про цей процес піклуватись.

«Медогляди потрібні. Питання в тому, як це гасло по моніторингу здоров’я дітей реалізовувати. Тому що поряд з тим, що медогляди потрібні, міністр заявляє: на це насправді не потрібно грошей. Мають бути реальні медогляди, коли запрошуються фахівці до школи і оглядають дітей – такі часи були. І тоді виявляються у дітей різні порушення, пов’язані з поставою, з хребтом – все це треба вчасно виявити. Так от, якщо ми знову говоримо, що на це не треба грошей, і якщо в межах поза робочим часом будуть спонукати лікарів прийти до школи, то ми будемо знову мати облуду, коли заяви не співпадають з реальними механізмами втілення», — зауважила Л. Гриневич.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про обов’язкове проходження медичного огляду в школах. Відповідна постанова уряду передбачає обов’язкове проходження медогляду в школах для учнів 1-9 класів у першому півріччі і впровадження його як обов’язкового для учнів старших класів з другого півріччя.

М. Олексевич />  

Читайте также по теме