ГолосUA
13:35 11/01/2010

Медведчук може стати Генпрокурором України

Екс-лідер Соціал-демократичної партії (об’єднаної) Віктор Медведчук може стати Генеральним прокурором у випадку обрання Президентом України Юлії Тимошенко.

Про це він заявив 11 січня під час прес-конференції в Полтаві.

"Якби мене запитали про нього, я б відповів — так, він професіонал, доктор юридичних наук. Знає всю систему… Якщо внесуть таку пропозицію, думаю, вона буде розглянута позитивно", — сказав Л. Кравчук, коментуючи кандидатуру В. Медведчука на посаду головного прокурора країни.

За його словами, після виборів, політична система буде працювати на основі Конституції і домовленостей, а також певних знакових явищ.

"Будуть політичні сили і відповідні пропозиції, коаліція, що буде вносити пропозиції по прем’єру і чиновникам високого рангу", — відзначив перший Президент України.

Водночас, він відзначив, що йому невідомо, які переговори йдуть у БЮТ про кадрову політику після виборів у випадку обрання Президентом України Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, що раніше кандидат у Президенти України Юлія Тимошенко неодноразово підкреслювала на необхідності заміни генерального прокурора в країні, проте жодного разу не назвала прізвища ймовірного кандидата.

Натомість, Президент України Віктор Ющенко прогнозує призначення Генеральним прокурором екс-лідера Соціал-демократичної партії (об’єднаної) Віктора Медведчука у випадку обрання президентом Юлії Тимошенко.

За матеріалами “Обком”, “Українські новини”.

 

Читайте также по теме