ГолосUA
11:47 05/10/2010

Медведько вважає, що рішення КСУ не вплине на принципи діяльності прокуратури

Генеральний прокурор України Олександр Медведько провів нараду, присвячену питанню узгодження діяльності органів прокуратури у зв’язку з рішенням, прийнятим Конституційним Судом України від 30 вересня 2010 року, яким визнано таким, що не відповідає Конституції, Закон України «Про внесення змін до Конституції України» від 08 грудня 2004 року у зв’язку з порушенням процедури його розгляду та прийняття.

Про це повідомила прес-служба ГПУ. />  

У зібранні взяли участь прокурори АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя, військові прокурори регіонів та Військово-Морських Сил України. 
 

Як наголосив Олександр Медведько, зазначене рішення в цілому не впливає на загальні принципи організації та діяльності органів прокуратури. Зокрема, згідно з п. 9 Перехідних положень Конституції прокуратура продовжує виконувати відповідно до чинного законодавства функцію нагляду за додержанням та застосуванням законів України. 
 

Генеральний прокурор звернувся з вимогою забезпечити діяльність підпорядкованих органів прокуратури на підставі, в межах повноважень та в спосіб, що передбачені Конституцією, іншими законами, зокрема, чинним Законом України «Про прокуратуру». Він також підкреслив, що Конституційним судом покладено на органи державної влади обов’язок щодо невідкладного приведення нормативно-правових актів відповідно до Конституції України від 26 червня 1996 року в редакції, що існувала до внесення змін. 
 

На підставі наведеного прокурорів зобов’язано забезпечити належний нагляд за законністю актів, що видаються місцевими органами влади з вказаних питань. 

 
 

 

Читайте также по теме