ГолосUA
07:22 27/09/2010

Медведєв і Ху Дзіньтао оголосили про завершення будівництва спільного нафтопроводу

Президент Росії Дмитро Медведєв і голова Китаю Ху Цзіньтао оголосили сьогодні про завершення будівництва російсько-китайського нафтопроводу.

Символічна церемонія запуску китайської частини нафтопроводу пройшла сьогодні в Пекіні. Планується, що комерційні поставки нафти в Китай по нафтопроводу почнуться 1 січня 2011 р.

Як повідомив журналістам глава ВАТ "АК" Транснефть "Микола Токарєв, в листопаді-грудні ц.р. почнеться закачування в нафтопровід технологічної нафти — близько 600 тис. т. />  

Як раніше повідомляли китайські ЗМІ, в листопаді ц.р. по нафтопроводу буде перекачано 500 тис. т сирої нафти, а до грудня продуктивність нафтопровідної системи зросте до 1 млн т, що обумовлено в двосторонній угоді між Росією і Китаєм.
 

Нагадаємо, що 29 серпня 2010 р. в рамках проекту "Східний Сибір — Тихий океан" (ССТО) відбулося урочисте відкриття російської ділянки нафтопроводу. За даними "АК" Транснефть ", яке є оператором ССТО, новий магістральний нафтопровід покликаний забезпечити транспортування російської нафти в напрямку китайського міста Дацин в обсязі 15 млн т нафти на рік. Очікується, що протягом 20 років по цьому нафтопроводу в КНР буде поставлено близько 300 млн т нафти.

За матеріалами: телеканал Росія 24, РБК-Україна

 

Читайте также по теме