ГолосUA
10:24 07/08/2009

Медведєв не шкодує про війну з Грузією

Президент Росії Дмитро Медведєв не шкодує, що рік тому вирішив “захистити Південну Осетію”.

"Ми вчинили абсолютно точно, і ті рішення, які були прийняті мною як Верховним Головнокомандуючим, були ефективні. І найголовніше — вони захистили життя людей. Тому, повертаючись до тієї ночі, — це непросто, але я вважаю, що в цілому країна вчинила в той період відповідально і порядно", — сказав він під час бесіди з авторами фільму НТВ "В серпні 2008-го…".

Президент РФ підкреслив, що йому «не соромно» за цей період.

"У мене до цих пір, перед очима цілий набір вражень того періоду, мої розмови по телефону з міністром оборони, який мені докладав поточну ситуацію, і послідовність наших рішень, відповідей на ту потворну агресію, яка була здійснена в ніч з 7-го на 8 серпня 2008 року", — зізнався він.

Глава російської держави заявив що Росія до останнього моменту розраховувала на те, що в грузинського режиму "вистачить честі, порядності хоч якоїсь внутрішньої, розуму, нарешті, не зробити фатальних помилок, які, по-перше, призведуть до людських жертв і, по-друге, до дуже серйозних геополітичних наслідків".

"На жаль, ми помилилися. Ці помилки були здійснені режимом Саакашвілі. І ці помилки відразу ж перетворилися на злочини. Загинули люди, велика кількість людей. І Російській Федерації довелося прийняти у відповідь круті заходи, в результаті яких були збережені сотні тисячі життів і був відновлений мир на Кавказі, світ, який знаходився під загрозою", — сказав він.

При цьому він наголосив, що «це була відповідальність однієї людини»

«Жодних консультацій я ні з ким не вів. Я отримував інформацію від міністра оборони, осмислював її і приймав рішення. Можливо, це було найскладнішим але кінець кінцем ми зробили правильні дії", — заявив він..

 

Читайте также по теме