ГолосUA
05:35 17/05/2010

Медведєв не виключив, що у результаті його візиту до Києва будуть створені спільні українсько-російські підприємства

Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв не виключив, що у результаті його візиту до Києва будуть створені спільні українсько-російські підприємства.

Про це він заявив у інтерв’ю українським телеканалам напередодні візиту, повідомила прес-служба Кремля.

«Чи будуть створені спільні підприємства? Я цього не виключаю. Але для цього потрібно остаточно домовитися», — сказав він, додавши, що перш за все, Україна та Росія можуть об’єднати свої зусилля у сфері авіаційної промисловості.

За словами Д. Медведєва, двостороннє співробітництво двох країн у цій сфері носить історичний характер: компанії «Антонов» і Об’єднана авіабудівна компанія постійно перебувають у прямому контакті. «Зараз розглядається цілий ряд ідей, зокрема, і про продовження співробітництва за окремими моделями, такими, як Ан-140 і Ан-148. І навіть за однією з них зараз розглядається питання про те, щоб, можливо, почати її складання на потужностях нашого Об’єднаного авіабудівного холдингу. Те ж саме стосується деяких інших моделей літаків і вертольотів», — сказав він.

Нагадаємо, що сьогодні Д. Медведєв відвідає Україну з робочим візитом. Під час візиту планується до підписання ціла низка двосторонніх документів, детальний зміст яких досі не розголошувався.

 

Читайте также по теме