ГолосUA
14:12 08/05/2010

Медведєв передав Польщі 67 томів по Катині

Президент Росії Дмитро Медведєв передав польським дипломатам 67 томів кримінальної справи з розслідування обставин розстрілу польських офіцерів у Катині в 1940 році.

У ході зустрічі в Кремлі з виконуючим обов’язки президента Польщі Броніславом Коморовським Д. Медведєв запевнив його, що спільна робота з розсекречення матеріалів Катинської справи буде продовжена.

Б. Коморовський відповів словами подяки і заявив, що прийняті Росією кроки можуть стати хорошою основою для розвитку двосторонніх відносин. "Катинський злочин був каменем спотикання між нашими країнами", — сказав він, відзначивши, що правда про Катинь — це спільно пережите випробування для польського та російського народів.

Раніше Росія вже надала Польщі близько мільйона сторінок архівів по Катині. /> Справа про розстріл 14 тисяч полонених польських офіцерів була порушена в серпні 1990 року, проте в 2004 році Головна військова прокуратура винесла рішення про припинення розслідування, не знайшовши підстав для визнання убитих жертвами репресій і заявивши, що співробітники НКВС, які брали участь в розстрілі, вже мертві.

У 2008 році родичі катинських офіцерів звернулися в Хамовничеський суд Москви з проханням скасувати рішення ГВП і реабілітувати розстріляних, однак і суд і наступні інстанції прохання відхилили.

За матеріалами: РИА Новости
 

Читайте также по теме