ГолосUA
15:55 14/05/2010

Медведєв в Україні пропагуватиме російське бачення майбутнього світового порядку — експерт

Президент Росії Дмитро Медведєв під час свого дводенного візиту до України у своїх публічних виступах звернеться до теми майбутнього світового порядку та ролі, яку Росія відводить Україні.

Таку думку висловив президент Центру європейських та трансатлантичних студій Олексій Коломієць в ексклюзивному коментарі журналісту ГолосUA.

На думку експерта, Москва вже втратила надію, що український Президент реалізовуватиме політику васальної держави. Саме тому Кремль намагатиметься привернути на свою сторону пересічних українців.

«Я гадаю, що Медведєв, розуміючи те, що не вдасться на даному етапі витиснути все, що можливо, що планувалося, він переформатує свою стратегію візиту і спробує донести до України своє бачення свого правопорядку. Думаю, що тут саме будуть використовуватись київські майданчики саме для його стратегічних промов», — сказав О. Коломієць.

Водночас, за словами політолога, українське керівництво може навіть не зрозуміти намірів російської сторони.

«Майже абсолютно переконаний, що українське керівництво не буде готове і не зрозуміє про що казатиме Медведєв, але йому це і не буде потрібно. Адже він буде звертатися до українців і пропонувати свої нові стратегічні бачення в тому числі і в рамках так званої ініціативи Медведєва. І це стане його головним надзавданням», — наголосив він.

Експерт зауважив, що під час свого чергового візиту Д.Медведєв повідомить українцям про їхнє місце у російському плані світового порядку.

«Вони (російська сторона) зрозуміли, що не зможуть переламати в першу чергу Януковича, тобто те, що планувалося, вони дуже швидко переорієнтуються і будуть такі глобальні виступи Медвєдева. Він буде пропагувати російське бачення майбутнього світового порядку і яка роль в цьому стратегічному баченні відводиться Україні. Звісно, він не буде робити цього відкрито», — пояснив О.Коломієць.

Н.Виноградська

 

Читайте также по теме