ГолосUA
09:26 18/05/2010

Медведєв вимагатиме від Януковича закордонного майна СРСР?

Москва жорстко вимагатиме від Києва передачі майна на території України та за кордоном, на яке претендує Росія. 

Про це в ефірі радіо «Ехо Москви» заявив керуючий справами президента РФ Володимир Кожин, передав кореспондент ГолосUA.

«Наша позиція була та залишається незмінною: Росія взяла на себе всі борги союзних республік і виплатила їх повністю. При цьому вся власність за кордоном також відходила до Росії. Україна, як я вже неодноразово казав, погодилася із цим варіантом, потім передумала, потім там почала змінюватись влада, й попередня влада, дійсно, не хотіла обговорювати це питання. Я сподіваюсь, що у пакеті питань, які накопичилися у наших відносинах, найближчим часом буде вирішене й це питання», — сказав В. Кожин.

Керуючий справами президента РФ підкреслив, що в цьому питанні позиція Росії є дуже жорсткою, й Кремль не піде на жодні компроміси: «Тут немає поля для компромісу, тому що Росія взяла на себе величезний борг у найтяжчі часи, й ми все виплатили. Тому треба просто виконати всі домовленості та угоди, які свого часу були ухвалені, й усі з ними погодилися».

Як повідомляв ГолосUA, за твердженням Федерального агентства Росмайна, Росія претендує на право власності на близько 300 об’єктів, які знаходяться на території України, переважно, у Криму.

Д. Кляхін 

 

Читайте также по теме