ГолосUA
06:35 28/11/2008

Медведєв задоволений, що США відмовили Україні в ПДЧ

Президент Росії Дмитро Медведєв задоволений тим, що США відмовилися від Плану дій щодо членства в НАТО для України й Грузії.

"Не знаю, урахуванням чого є їхня позиція, але я задоволений, що розум взяв гору, на жаль, наприкінці діяльності нинішньої адміністрації", — заявив Дмитро Медведєв. "Дослухалися американці європейців, або ще когось, тепер ця ідея не просувається з несамовитістю і безглуздістю, як якийсь час раніше", — сказав російський Президент. "Нехай ці країни самі розбираються", — додав він, передав ІТАР-ТАРС.

Нагадаємо, держсекретар США Кондоліза Райс у середу визнала, що Грузія й Україна "не готові до членства в НАТО". "План дій для членства в НАТО — це спосіб підготовки країн до вступу в Альянс, але є й інші шляхи", — заявила К.Райс. Вона нагадала, що у Польщі та Чехії ніколи не було ПДЧ. "Гарною альтернативою" ПДЧ для Грузії та України американський дипломат назвала "інтенсифікацію контактів із цими країнами в межах профільних комісій".

2-3 грудня в Брюсселі відбудеться зустріч міністрів закордонних справ НАТО, на якій дадуть оцінку готовності України та Грузії до отримання ПДЧ. />  

Читайте также по теме
ГолосUA
13:18 01/10/2024

Йенс Столтенберг официально передал полномочия генерального секретаря Североатлантического альянса бывшему премьер-министру Нидерландов...