ГолосUA
10:02 14/11/2008

Медвєдєв сподівається на співпрацю із Обамою

Президент Росії Дмитро Медвєдєв упевнений, що обрання президентом США Барака Обами поліпшить відносини між двома державами і посилить їх співпрацю.

Як повідомив Reuters, таку заяву Медвєдєв зробив у французькій Ніцці, де сьогодні відкрився саміт Росія-ЄС.

Агентство звернуло увагу, що така заява пролунала перед зібранням “великої двадцятки” у Вашингтоні, де будуть обговорюватися шляхи і методи боротьби із світовою економічною кризою. І хоча на саміті не буде присутнім новообраний президент Америки, тим не менш радник із економічних питань Медведєва Аркадій Дворковіч зустрінеться із членом обамовської команди у столиці США. А зустріч між самими президентами відбудеться у січні — одразу ж по інавгурації Барака Обами, — тоді й будуть більш детально розглянуті питання про співпрацю двох країн.

Нагадаємо, що після серпневого грузинсько-російського конфлікту відносини між Москвою та Вашингтоном суттєво погіршилися — дехто навіть встиг назвати це холодною війною. /> Минулого ж тижня у своєму посланні Федеральним зборам Дмитро Медведєв оголосив про намір розмістити ракетні комплекси “Іскандер” біля Калінінграду — як запобіжний захід у зв”язку із розвитком ракетно-оборонної програми американців у Європі.
Такі наміри Кремля були негативно сприйняті Америкою та Європою.

 

Читайте также по теме