ГолосUA
12:11 24/11/2008

Медвєдєв злякався ПРО?

Президент Росії Дмітрій Медвєдєв сподівається, що нова адміністрація США відмовиться від розміщення елементів американської протиракетної оборони в Європі.

Про це повідомив «Обозреватель».

Зокрема, Медвєдєв підкреслив, що Росія не хоче розміщувати оперативно-технічні комплекси «Іскандер» у Калінінградській області. «Я сказав про це максимально відверто, що нам не хочеться нічого розміщувати. Це захід у відповідь, і все залежатиме від позиції наших американських партнерів», — наголосив російський президент.

«На мій погляд, шанси є. Тому що якщо позиція нинішньої адміністрації з цього питання виглядає вкрай негнучко, то позиція обраного президента виглядає більш акуратно», — сказав Дмітрій Медвєдєв.

Російський лідер нагадав, що один із радників майбутнього президента США Барака Обами заявив, що нова адміністрація буде обговорювати економічну обгрунтованість ПРО. «Це свідчить принаймні про те, що наші американські партнери, майбутні партнери, про це думають, і в них немає конкретного заготовленного шаблону для вирішення даного питання. Значить, можливий діалог, можлива зміна позиції і зрештою відмова», — наголосив президент.

5 листопада президент РФ Дмітрій Медвєдєв у посланні Федеральним зборам повідомив, що у відповідь на розміщення США елементів ПРО в Єропі Росія може розмістити в Калінінградській області ракетні комплекси «Іскандер».

 

Читайте также по теме