ГолосUA
07:33 14/11/2008

Медвєдєв звинуватив Ющенка у кон’юнктурщині

Президент Російської Федерації Дмитро Медвєдєв звинуватив Віктора Ющенка у використанні питання Голодомору для «кон’юнктурних цілей».

Про це йдеться в тексті послання президента РФ до Президента України, присвяченому 75-й річниці Голодомору. «В Україні трагічні події початку 1930-х років використовуються, на нашу думку, для досягнення негайних кон’юнктурних політичних цілей», — йдеться в посланні, розміщеному на сайті глави РФ.

Окрім того, Дмитро Медвєдєв стверджує, що українська влада надала офіційний статус версії про Голодомор як про цілеспрямований геноцид українського народу, «не чекаючи результатів різностороннього вивчення проблеми компетентними експертами».

У посланні Медвєдєва також йдеться про те, що в Росії «тему голоду 1932-1933 років — як і інші непрості питання історії — можна обговорювати вільно», водночас в Україні, на думку президента РФ, незгодним із тим, що Голодомор є геноцидом, «загрожує переслідування».

Окрім того, Дмитро Медвєдєв заперечив свою участь у заходах, присвячених річниці Голодомору в Україні. «З урахуванням усього вищезазначеного, вважаю неможливим свою участь у заходах, присвячених 75-й річниці Голодомору», — заявив президент РФ.

День пам’яті жерств Голодомору призначений в Україні на 22 листопада. Заходи, присвячені 75-й річниці трагедії, почнуться вже 17 листопада.

 

Читайте также по теме