ГолосUA
11:13 23/01/2010

Меджліс вирішив у другому турі підтримати Тимошенко

Меджліс кримськотатарського народу одноголосно прийняв рішення про підтримку в другому турі виборів Президента України кандидатури Юлії Тимошенко.

Як ідеться в заяві Меджлісу, аналіз результатів першого туру виборів 17 січня «свідчить про те, що переважна більшість кримських татар, що взяли участь в голосуванні, підтримали кандидатуру Ю. Тимошенко». При цьому «чимала частина кримських татар підтримала в першому турі також кандидатури С. Тигипко, В. Ющенка, А. Яценюка, А. Гриценко».

«Виконуючи доручення Курултаю кримськотатарського народу, грунтуючись на детальному вивченні програм і оцінок попередньої діяльності Ю. Тимошенко і В. Януковича, Меджліс кримськотатарського народу прийняв рішення про підтримку на повторному голосуванні по виборах Президента України кандидатури Ю. Тимошенко», — говориться в заяві.

В зв’язку з цим Меджліс закликав кримських татар «продемонструвати при повторному голосуванні максимальну активність і внести свій особистий вклад до забезпечення демократичного розвитку України і створенню умов для дотримання прав народів і прав людини в Україні».

В грудні минулого року Курултай кримськотатарського народу закликав співвітчизників взяти участь у виборах Президента України і в першому турі голосування підтримати кандидатів від демократичних сил, «провідних політиків європейської і евроатлантічної інтеграції України».

За матеріалами: «Новости Крыма»

 

Читайте также по теме