ГолосUA
08:39 02/08/2009

Мельниченко розповів, хто і як вирішував долю Гонгадзе

Екс-майор Управління державної охорони України Микола Мельниченко назвав імена людей, причетних, за його даними, до вбивства Георгія Ґонґадзе.

Колишній охоронець заявив: "Доля Ґонґадзе вирішувалася в кабінеті Кучми. Ті, хто був причетний до цього — (Володимир) Литвин і (колишній міністр МВС Юрій) Кравченко".

"Кравченко, вийшовши від Литвина, сказав Пукачу: є команда Литвина "мочити" Ґонґадзе. Що таке "мочити", повинен відповісти Литвин. Якщо це є в свідченнях і відповідає дійсності, тоді прокуратура повинна швидко пройти цей етап — слідчих дій, закріплення свідчень, очних ставок", — вважає Мельниченко.

Мельниченко підкреслив, що "окремий інструктаж отримував Кравченко. Окремий — (високопоставлений міліційний чиновник Юрій) Дагаєв. І окремий — (колишній керівник апарату МВС Едуард) Фере — особисто від Литвина. Пукач особисто 17 вересня 2000 року, тобто наступного дня після зникнення Ґонґадзе, докладав про все Кравченко. Все це відбувалося в резиденції Залісся, де Кучма, Литвин і Кравченко були на полюванні. Вранці туди приїхав Пукач і доповів Кравченко", — заявив Мельниченко, додавши, що він особисто готував резиденцію до майбутнього полювання.

Мельниченко також негативно висловився щодо ідеї зміни керівництва слідчої групи у справі Ґонґадзе, припустивши, що це пригальмувало б слідство, що, на його думку, вигідно Литвину та Юлії Тимошенко. />  

За матеріалами: "Сегодня" 

Читайте также по теме