ГолосUA
12:55 01/08/2009

Мельниченко розповів кому вигідне відсторонення від справи Гонгадзе заступника генпрокурора

Колишній співробітник президентської охорони Микола Мельниченко вважає відсторонення від розслідування кримінальної справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе заступника генерального прокурора Миколи Голомші й заміну слідчого Олександра Харченка вигідним прем’єр-міністру Юлії Тимошенко й голові Верховної Ради Володимиру Литвину.

Про це Мельниченко сказав в інтерв’ю газеті "Сегодня".

"Литвину. Тимошенко…", — відповів Мельниченко на питання про те, кому було б вигідно пригальмувати слідство, замінивши Харченка й Голомшу.

Він додав, що не вірить, що нинішня влада зацікавлена в притягненні колишнього Президента Леоніда Кучму, Володимира Литвина й інших політиків до відповідальності.

"Буде зроблено все, щоб цього не відбулося (притягнення Кучми, Литвина й інших осіб)… Ворон воронові око не виклюне… Я не уявляю, як Медведько (генеральний прокурор) може написати у Верховну Раду подання про позбавлення того ж Литвина депутатської недоторканності… Навіщо притягувати Кучму? Це клуб закритого типу", — додав Мельниченко.

Він також підкреслив, що Харченко й Голомша — професіонали й зробили справжній прорив у слідстві в справі про вбивство Гогадзе.

Мельниченко також уважає справедливим рішення Олександра Медведька щодо відхилення відводу представника Мирослави Гонгадзе в суді Валентини Теличенко на відсторонення Голомші й зміну Харченка.

Нагадаємо, Мельниченко проти відсторонення заступника генпрокурора Голомші й слідчого Харченка від розслідування вбивства Гонгадзе.

Удова Гонгандзе Мирослава просила генерального прокурора Олександра Медведька відсторонити Голомшу від розслідування справи про вбивство журналіста.

Медведько відмовився відсторонити заступника генпрокурора Голомшу від розслідування вбивства Гонгадзе.

Мельниченко вважає, що затримання колишнього співробітника карної розвідки МВС Олексія Пукача, обвинувачуваного в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе, може вплинути на притягнення до кримінальної відповідальності голови Верховної Ради Володимира Литвина.

 

Читайте также по теме