ГолосUA
17:57 18/11/2010

Мер Черкас хоче просити Верховну Раду скасувати райради в місті

 

У Черкасах необхідно скасувати районні ради.

 

З відповідним проханням має намір звернутися до Верховної Ради міський голова Черкас Сергій Одарич, повідомив кореспондент ГолосUA.

 

“Очевидно, це проблема законодавства. Ми бачимо приклади, коли в багатьох містах ці рішення приймаються, причому у багатьох містах вони за останні півтора-два роки приймалися на основі рішень черкаських. Тобто, бралися черкаські рішення, і в такому ж вигляді приймалися в інших містах. І судові рішення підтверджували законність рішень міської ради. Черкаси — це унікальне місто, бо тут ці рішення приймаються, а потім скасовуються. Причому, ми бачимо як докорінно змінюються підходи у деяких політиків. Зокрема, Володимир Олійник, який у період свого перебування міським головою боровся за ліквідацію цих районних рад, а коли поставив туди своїх людей, то почав боротися за їхнє збереження, і бореться до сьогоднішнього дня, бо його люди очолюють ці районні ради”, — сказав С. Одарич.

 

За його словами, на розгляд сесії міської ради, яку зірвали депутати, вносився проект рішення, який передбачав звернення до парламенту і додаткове прийняття рішення Верховною Радою України.

 

“Це абсолютно інший підхід. Це той підхід, який, скажімо, був використаний у Києві. І ми розраховуємо на те, що він буде успішним. Але все одно це рішення прийме наступна міська рада. Загалом, звичайно, має відбутися адмінреформа, про яку багато говорять, і яку не приймають. Це ідеальний варіант. Але, я вважаю, що ми не повинні сидіти і чекати, поки Верховна Рада і Кабінет Міністрів до цього дійдуть. Тому у зверненні ми попросимо підтвердити наше рішення і ліквідувати районні ради в Черкасах”, — підсумував С. Одарич.

 

В. Середа

Читайте также по теме