Вита Середа
06:22 31/01/2011

Мер Черкас розкритикував журналістів і звинуватив їх у необ’єктивності

Міський голова Черкас Сергій Одарич розкритикував місцевих журналістів і звинуватив їх у необ’єктивності.

Про це він написав у своєму Інтернет-щоденнику, передав кореспондент ГолосUA.

С. Одарич повідомив, що переглянув газети за останні два тижні і лишився незадоволеним тим, як журналісти розповіли про проект нових тарифів на комунальні послуги і рішення міськради про створення Інформаційного агентства «Черкаси».

«Журналісти звинувачують мера у створенні медіаресурсу. Насправді, увесь цей ресурс практично є. Існує газета «Місто», існує інтернет-портал, існує журнал «Живи в Черкассах». Додасться лише інтернет-телебачення. Але воно вже на половину існує. В локальній мережі міськвиконкому ви вже можете дивитися засідання виконкому, міської ради тощо. Обєднання цих ресурсів в одне комунальне підприємство дозволить зменшити навантаження на бюджет, оскільки частина видатків буде перекриватися прибутком журналу «Живи в Черкасах» — єдиного нині прибуткового проекту. Ще один аргумент журналістської спільноти – «А хіба ми, журналісти, погано висвітлюємо життя міста і діяльність мерії? Для чого владі свій ЗМІ?», — написав мер Черкас.

І відразу дав відповідь – мовляв, черкаські журналісти висвітлюють усі події надто однобоко. Також С. Одарич проаналізував матеріали, які стосувалися підвищення тарифів на комунальні послуги в Черкасах.

«Жоден журналіст не оприлюднив об’єктивної картини! Наведу лише один приклад. З претензією на об'єктивність видання пише: «Дохід середньостатистичної сім'ї із двох бюджетників складає 2965 грн. Якщо уявити, що вони живуть у стандартній двокімнатній квартирі площею 51 м2 і виховують одну дитину, то лише за комунальні послуги їм доведеться сплачувати близько 1000 грн.». І це пише журналіст, який не один рік цікавиться комунальним господарством і щотижня видає «на гора» два-три матеріали! Цьому журналістові дуже добре відомо, що в Україні існує система субсидій на оплату комунальних послуг. І що, незалежно від розміру тарифу, ця сімя бюджетників заплатить не більше 444 грн. 75 коп (15% сукупного доходу). А сім'ї пенсіонерів — не більше 10% сукупного доходу», — запевнив С. Одарич.

Наостанок міський голова Черкас написав, що, на його думку, незалежному виданню потрібні скандали, страхи та чутки, які спонукають читача купити газету чи ввімкнути телеканал, тоді як владі потрібно зовсім інше.

«Владі потрібне протилежне — поінформувати громадянина про те, як захиститися від неприємностей. В конкретному випадку — оформити субсидію. І в цьому випадку багаті заплатять за себе, за бідних заплатить держава, а комунальні підприємства отримають кошти на нормальне утримання житлових будинків. Щоправда, журналістам не буде про що писати», — іронічно підсумував мер.

Читайте также по теме