Вита Середа
11:47 11/12/2010

Мер Черкас розповів про свої амбітні плани щодо розвитку міста

 

Міський голова Черкас Сергій Одарич вважає, що без стратегічного планування зробити Черкаси комфортним і економічно розвинутим містом неможливо.

Про це він написав у своєму Інтернет-щоденнику, передав кореспондент ГолосUA.

“Стратегію в управлінні містом можна порівняти з будівництвом. Адже спершу ви плануєте, складаєте кошториси, робите проекти, а вже потім починаєте будувати. Ті, хто спершу будує, а вже потім прораховує — банкрутує. Неможливо купувати сучасні сміттєвози, не встановивши по місту євроконтейнери; немає сенсу розвивати тролейбусний парк при відсутності фінансової можливості оновити рухомий склад; не вдасться зробити нормальні дороги, не використовуючи новітні технології в ремонті”, — вважає мер Черкас.

Він також заявив, що ставить перед собою доволі “амбітні завдання”:

/> “Ми ставимо перед собою амбітне завдання: Черкаси мають стати найкомфортнішим містом в Україні й увійти до п'ятірки обласних центрів нашої держави за рівнем доходів громадян. Таке завдання міської влади на найближчі чотири роки. Для декого ці плани можуть здатися нездійсненними, але за останні роки Черкаси вже мають ряд здобутків, за якими наше місто лідирує в Україні”, — вважає С. Одарич.

Зокрема, він зауважив, що в Черкасах, на відміну від інших міст України, налагоджене гаряче водопостачання упродовж усього року. Також є численні спортивні досягнення (у 2008-му Черкаси визнали найспортивнішим містом України, а за три роки місто прийняло понад 50 чемпіонатів України.

“Також у нашому місті одні з найнижчих тарифів на послуги ЖКГ, успішно розроблена програма підтримки ОСББ, яку взяли за приклад і затвердили на урядовому рівні.
Отже, передумови для виконання таких амбітних планів вже є — нині фактично сформований виконавчий комітет, обрано заступників міського голови. Провідний напрям їхньої роботи — стратегічне планування, вирішення питань за їхнім напрямком діяльності в комплексі. Тоді як поточними проблемами мають займатися директори департаментів, начальники управлінь спільно зі спеціалістами відділів”, — підсумував С. Одарич.

Читайте также по теме