ГолосUA
09:28 17/09/2010

Мер Черкас вимагає публічних вибачень від начальника міліції

Мер Черкас Сергій Одарич вимагає публічних вибачень від начальника Управління Міністерства внутрішніх справ України в Черкаській області Валерія Дернового.

Про це він заявив під час прямого ефіру на місцевому телеканалі, передав кореспондент ГолосUA.

«Я в повному шоці від заяв пана Дернового, бо одна справа, коли ляпає язиком який-небудь політичний опонент і я на це не ображаюся. Але коли людина, яка за своїм покликанням і за своїм місцем роботи має забезпечувати дотримання законності, яка за це отримує заробітну плату з народних грошей, дозволяє собі такі висловлювання на адресу міського голови та працівників виконавчого комітету, то я в таких ситуаціях мовчати не буду», — сказав мер Черкас.

Нагадаємо, що кілька днів тому під час прес-конференції «Корупція у владі – бідність черкащан» В. Дерновий заявив, що проти С. Одарича порушено кримінальну справу через те, що до міського бюджету не надходили кошти після будівництва автомобільного заводу «Богдан» у Черкасах, а також зауважив, що мер причетний до незаконного надання земельних ділянок своєму найближчому оточенню.

С. Одарич обурився, назвавши брехнею все сказане В. Дерновим: «Я вимагаю від Валерія Дернового публічно вибачитися перед телекамерами у присутності журналістів, вибачитися перед міським головою за свої висловлювання, за наклеп, який був на мене зведений як на публічну особу», — сказав С. Одарич, посилаючись на статтю 121 Кримінально-процесуального кодексу про недопустимість розголошення даних досудового слідства та на статтю 387 Кримінального кодексу (розголошення даних досудового слідства, вчинене працівником оперативно-розшукового органу).

«Це карається штрафом від 100 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або вправними роботами на строк до 3 років чи арештом на строк до 6 місяців із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю», — підсумував міський голова, зазначивши, що чекає від Дернового публічних вибачень. Якщо ж очільник міліції не поспішатиме вибачатися, то мер обіцяв звернутися до суду і притягнути кривдника до відповідальності.

В. Середа

 

Читайте также по теме