ГолосUA
09:02 17/02/2010

Мер Луцька закликає мерів міст подати позов проти парламенту до Конституційного Суду

Мер Луцька Богдан Шиба вважає скасування місцевих виборів порушенням Конституції.

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі Луцької міської ради.

«Повноваження міського голови закінчуються 25 квітня 2010 року. Якщо у цей момент не буде йти процес виборів – це порушення Конституції», – так прокоментував він рішення Верховної Ради щодо скасування постанови про проведення місцевих виборів 30 травня 2010 року.

За словами Б. Шиби, парламент скасував вибори до місцевих органів влади, не встановивши новий термін проведення виборчої процедури. Це теж суперечить Основному Закону держави: «Я вважаю, що це цілеспрямоване приниження легітимності місцевого самоврядування». Також мер зауважив, що «мотивація парламентарів – відсутність коштів у бюджеті на проведення виборів – абсолютно цинічна, бо наступною може стати відмова законодавчої підтримки програм із розвитку української мови теж через відсутність коштів. Таким чином відпрацьовують механізм руйнації системи державної влади та місцевого самоврядування, оскільки місцеве самоврядування залишалося досі легітимною владою на місцях».

Б. Шиба запевнив, що звертатиметься до своїх колег, міських голів, із пропозицією зініціювати звернення до Конституційного Суду щодо факту порушення Конституції. Також він вважає, що Верховна Рада, яка приймає антидержавні закони, не може більше працювати.

 

Читайте также по теме