ГолосUA
17:35 28/07/2010

Мер Львова пояснив, чому попри протести прокуратури, продали готель «Київ»

Міський бюджет отримав 7,9 млн грн. за продаж, а також попередніх 5,1 мільйона гривень від інвестора готелю «Київ», який виграв тендер. Готель має запрацювати до кінця 2011 року.

Про це сьогодні на брифінгу журналістам повідомив мер Львова Андрій Садовий, коментуючи інформацію про те, що начебто документи про приватизацію готелю оформлені із порушеннями.

На запитання журналістів, чи має місто гарантію, що інвестор виконає свої зобов’язання, адже за три роки ним нічого не було зроблено, мер Львова зазначив, що гарантії – це дуже складний термін, проте у нього є особиста впевненість у тому, що жодних проблем не буде. «Ми прийняли таке рішення. Давайте ви підійдете до мене під час матчу «Євро-2012» у Львові і спитаєте це питання. Тоді ми побачимо, чи це було правильне рішення», – сказав А. Садовий, додавши, що таке рішення є політичним, але вірним, незважаючи на протести прокуратури.

«Мені важливо, щоб туристи мали комфортні умови для проживання у цьому готелі, а він визначений до переліку готелів до «Євро-2012», – сказав А. Садовий і додав, що компанія «ТУІ Тревел», який є офіційним туроператором «Євро-2012» підписала угоду із готелем на бронювання номерів до «Євро-2012».

Міський голова розповів, що від продажу готелю у бюджет надійшло близько 8 мільйонів гривень , «а також попередніх 5,1 мільйона гривень». «Це достатньо серйозна сума. Крім того, інвестор має вкласти ще 16 мільйонів гривень: щоб перевести готель із нуль-зіркового чи навіть «мінус 1-зіркового» в 4-зірковий готель до «Євро-2012», – сказав мер.

А. Садовий зазначив, що справді були протести прокуратури, проте навіть були суди. «Суд і першої, і другої інстанції виніс рішення на користь інвестора, який викупив приміщення під готель», – повідомив мер і додав: «Я розумію, що ми живемо у країні, де кожне рішення можна поставити під сумнів, і навіть не один раз, а декілька, але переваги такі: готель буде до «Євро-2012» і місто отримало кошти до бюджету», – сказав А. Садовий.

Він зазначив, що у протилежному випадку була б руйнація приміщення, затяжні суди і не було б грошей.

Л. Мицай />  

Читайте также по теме