ГолосUA
12:15 31/08/2010

Мера Немирова оголосили в міжнародний розшук

Вінницькі міліціонери вважають, що мер Немирова Віктор Качур легко може втекти закордон і пересидіти там до кращих часів.

"Так, 27 серпня, після того, як не дав результатів державний розшук, оголосили його в міжнародний. У нас є підстави вважати, що ця особа може виїхати за межі країни, адже людина бідна. Звідти можна через роки два вже героєм повернутися", — повідомив начальник облуправління Держслужби боротьби з економічними злочинами Сергій Бевзенко.

При цьому українське видання перевірило сайт "Інтерполу" і не виявило там Качура серед розшукуваних українців.

Нагадаємо, співробітники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС у Вінницькій області 24 червня затримали мера Немирова Віктора Качура при отриманні 1,85 млн. гривень хабара. Мер Немирова отримав гроші від директора відкритого акціонерного товариства за вирішення питання про передачу земельної ділянки площею 1,5 га в оренду з подальшим її викупом. 26 червня Ленінський райсуд Вінниці заарештував Качура на 2 місяці.

Адвокат Качура подав скаргу на рішення прокурора порушити кримінальну справу проти мера Немирова, але 19 серпня апеляційний суд Вінницької області відмовив у скарзі. Суд послався на те, що прокурор при порушенні кримінальної справи дотримувався вимог КПК України. 28 серпня після того, як суд відпустив спійманого на хабарі мера Немирова, міліція не могла його знайти. Тому було прийнято рішення оголосити його у всеукраїнський розшук.

За матеріалами: delo.ua

 

Читайте также по теме