ГолосUA
07:07 22/09/2010

Мера Новомосковська заарештували за розтрату майна

Прокуратурою Дніпропетровської області порушено кримінальну справу за ознаками складів злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою»; карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна) та ч. 3 ст 365 Кримінального кодексу України («Перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки»; карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років) стосовно одного з міських голів Дніпропетровщини.

Про це повідомили у прес-службі МВС.

Як зясувалося, скоєні зловмисником (за даними ЗМІ, мова йде про мера міста Новомосковськ Віктора Літвіщенка — ред.) злочини пов’язані з незаконною передачею на баланс одного з підприємств міста 14 об’єктів нерухомості та зменшенням процентної ставки, що призвело до зниження орендної плати за землю. Попередня шкода, завдана територіальній громаді складає понад два мільйони гривень.

Наразі працівники УБОЗу ГУМВС України в Дніпропетровській області проводять оперативно-розшукові заходи та слідчі дії щодо встановлення інших епізодів злочинної діяльності фігурантів по справам.

21 вересня, міського голову затримано за ст. 115 КПК України. Наразі він знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання.

 

Читайте также по теме