ГолосUA
12:11 25/10/2009

«Мерседес» збудує перший завод у Східній Європі

Німецький виробник машин представницького класу концерн «Даймлер» будує великий завод в Угорщині, за 80 кілометрів від Будапешту. В 2012 році з його конвеєрів зійдуть перші «мерседеси» східноєвропейського виробництва.

Німецькі менеджери поставили перед заводом у місті Кечкемет завдання виробляти сто тисяч «мерседесів» класів A і B щороку. Фабрика має ідеальне місце розташування: поблизу проходить автомагістраль, є розвинена інфраструктура, а також вищий навчальний заклад, де навчатимуть майбутніх працівників.

З тих пір як «Даймлер» вирішив розмістити свій завод у Кечкеметі і почалися будівельні роботи, особливим попитом в інституті користуються такі спеціальності як будування двигунів та кузовів. Місцеве населення також в піднятому настрої і навіть не вірить у таке диво: «Я дуже радий, адже гарантовано створення нових робочих місць», — сказав водій автобусу.

Як очікується, до міста приїде приблизно 160 сімей з Німеччини, водночас 2,5 тисячі вакансій заповнять угорці. Влада міста важко боролась за те, щоб німецький концерн надав перевагу Кечкемету – перед п’ятдесятьма іншими кандидатами. «Даймлер» узяв комунікаційну сторону справи на себе. Він не особливо афішує створення підприємства. Їх можна зрозуміти, адже у Німеччині не всі радіють, що автозавод постане в Угорщині», — сказала градоначальник Ева Мецінґер.

Керівниця Кечкемета стверджує, що в її місті давно почався економічний підйом, що особливо відчувається на тлі глобальної кризи. Для «Даймлера» це перший завод у Східній Європі, для Угорщини – найбільша іноземна інвестиція в історії.

За матеріалами: «Німецька хвиля»

 

Читайте также по теме