Вита Середа
06:07 05/11/2010

Мешканці Канева просять ЦВК втрутитися у ситуацію із підрахунком голосів

 

У місті Каневі Черкаської області відбулися громадські збори щодо виборів та перерахунку голосів виборців.

 

Про це передав кореспондент ГолocUA.

 

Мешканці Канева вирішили відправити на ім`я голови ЦВК України телеграму, в якій, зокрема, йдеться про порушення зафіксовані під час голосування 31 жовтня. “Канівською міською виборчою комісією відкрито і цинічно продовжується небачене досі, грубе й брутальне нехтування Законом України про вибори депутатів. Порушуються конституційні права, як окремих громадян, так і всіх нас — виборців міста, вільно обирати та бути обраними”, — сказано у зверненні.

 

Зокрема, у тексті зазначено, що спочатку комісія відмовляла в реєстрації кандидату на посаду канівського міського голови Василю Коломійцю, висунутого партією “Союз. Чорнобиль. Україна”. Двома рішеннями Черкаського окружного адміністративного суду та рішенням Київського апеляційного суду, дії Канівської міської виборчої комісії стосовно “повернення документів та відмова у реєстрації Коломійця Василя Васильовича” визнано незаконним. Постановою ЦВК зобов`язано зареєструвати В. Коломійця, що було зроблено 24-го жовтня 2010 року — за тиждень до виборів.

 

В процесі голосування 31-го жовтня та підрахунку голосів виборців не було зафіксовано жодних скарг стосовно оформлення документів, якості паперу та оформлення бюлетенів. Всі протоколи з результатами голосування та мокрими печатками, підписами членів дільничних комісій, спостерігачів та представників різних політичних сил тільки підтвердили вірність результатів, за якими з перевагою в 98 голосів переміг кандидат на посаду канівського міського голови Коломієць В.В”, — заявили мешканці Канева.

 

Проте, Канівська міська виборча комісія прийняла рішення “Про проведення повторного підрахунку голосів на дільниці 23005”. У відповідному протоколі про повторний перерахунок було визнано 405 бюлетенів недійсними.

 

Таким чином, спотворено результат волевиявлення виборців міста Канева на користь іншого кандидата. Це схоже на сплановану провокацію. Просимо Вас особисто і негайно втрутитися та вирішити питання по суті проблеми, достроково припинити повноваження Канівської міської виборчої комісії Черкаської області. Міського голову повинна обирати громада, а не виборча комісія!”, — йдеться у зверненні до ЦВК.

 

 

Читайте также по теме