ГолосUA
11:05 15/01/2010

Мешканців Донбасу найменше турбують політичні проблеми — дослідження

Одна із проблем, яка найменше турбує жителів Донбасу це — політична.

Про це сьогодні повідомив директор Центру соціологічних і політичних досліджень та технологій “Соціополіс” Сергій Панченко, передав кореспондент ГолосUA

“Політичні та соціально-політичні проблеми турбують населення Донбасу значно менше ніж всі інші. Крім того, мовне питання та використання донбаського регіону як сировинного придатку, також в останній час насправді, не дуже хвилює дану частину України, хоча певними політиками це представляється як головна в регіоні”, — запевнив він.

Так, за його словами, мовне питання хвилює лише 6,3% мешканців Донбасу, а питання про використання цього регіону як сировинного придатку- лише 7,5% жителів міста.

Єдине із політичних питань, яке дещо хвилює мешканців Східної України це недієздатність Верховної Ради. Проте, найбільше жителі переймаються питанням про низькій рівень пенсій — 53,3% та безробіття — 44,8%.

Дослідження проводилось з 3 по 14 січня. Всього було опитано 1605 респондентів у Донецькій та Луганській областях віком від 18 років. Похибка 2,5%.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме